Toitained, mida iga viirus kardab

Taas on kätte jõudnud aeg, mil meedia kubiseb üleskutsetest varjuda viiruste eest üksindusse ning kanda igal võimalusel maski. Samas tasub meenutada, et varasemalt on inimkond panustanud immuunsüsteemi toetamisse sootuks teiste meetmetega, ja nimelt: tervist toetavate toiduvalikute, esiemade tarkuse, lähedaste toetuse ja värskes õhus viibimisega. Pole teaduslikult tõestatud? Muidugi on, nendib integratiivne terviseterapeut ja toitumisnõustaja Liis Orav oma kodulehel Toitumistarkus.ee.

D-vitamiin on immuunsüsteemi dirigentvitamiin, mis mängib olulist rolli nii kaasasündinud kui omandatud immuunvastuse kujunemisel. D-vitamiinil on oluline mõju meie geeniekspressioonile ning hoomamatult tähtis roll meie B- ja T-lümfotsüütide elujõulisuse määramisel.

immuunsüsteem tõsiselt hätta jääb. Tsink on möödapääsmatult vajalik infektsioonidega võitlevate valgete vereliblede tootmiseks. Tsink takistab viiruste replikatsiooni rakkudes ja vähendab immuunsüsteemi ülereageerimisest tingitud tsütokiinide tormi riski.

Organismi hea tsingitase aitab viirused kiirelt käeraudadesse aheldada ja Kilpnäärme probleemid? Vaata üle oma elustiil ja toidusedel!

20 nippi vastupanuvõime suurendamiseks viiruste hooajal

Toitumisnõustaja Liis Orav: ideaalset menüüd ei ole olemas!

Soovitusi nahakuivuse leevendamiseks ja raviks

Seotud