Ohtrate puu- ja köögiviljade söömine ning punase ja töödeldud liha tarbimise vähendamine on tervisele kasulik. See on ütlematagi selge. Kuna kanad ja lehmad aga söövad samuti ning põletavad sealjuures energiat, on lihal kaudselt tähtis roll kliimamuutuste põhjustamisel. Taimetoitlus võib tugevalt vähendada sinu ökoloogilist jalajälge.
See kõik kehtib isiklikul tasandil. Mis aga saab siis, kui korrutada need muutused seitsme miljardi inimesega ja arvestada ka üha kasvava rahvaarvuga?Meie uusima uuringu käigus oleme kolleegidega jõudnud järeldusele, et 2050. aastaks saaks ära hoida 5-8 miljonit surma igal aastal, kui võtta kasutusele taimepõhised dieedid, mis ühtiksid Maailma Terviseorganisatsiooni ülemaailmsete toitumissoovitustega.