Ava külgmenüü

Toidud, mis annavad jõudu ja energiat

Tipptennisist Novak Djokovic jagab nippe, kuidas gluteenivaba toitumisega parandada oma füüsilist ja vaimset vormi ning vähendada stressi.

Igas asjas elus on vaja tasakaalu ja mõõdukust: toitumises, treenimises, töös, armastuses, seksis – kõiges. Kuulsin kunagi üht vana ütlust, mille kohaselt on toidus n-ö neli valget surma: sai, valge suhkur, valge sool ja valge rasv. Parimaks juhtnööriks, vaatamata sellele, milline on teie kehatüüp, on vältida seda nelikut nii palju kui vähegi võimalik, ning kui kiusatusele siiski järele annate, siis olge sealjuures mõõdukas.Mina püüan jääda mõõdukuse piiridesse kõigi toiduainetega, ka nendega, mis on kasulikud. Olen avastanud, et ükskõik kuhu ma ka lähen, otsin ma neid toiduaineid, mis on siin all märgitud.Liha, kala ja munadNeed näivad olevat kõige tõenäolisem valik pärast seda, kui nisu ja suhkur on menüüst välja jäetud. Mulle meeldib kana- ja kalkuniliha ning kala. Söön ühte neist vähemalt korra või paar päevas. Kui võtta arvesse kõiki neid viise, kuidas liha ja kala valmistada, siis on võimalik valida tosinkonna võimaluse vahel.

Ilma kontota saate ühes kuus lugeda kuni 5 tasuta artiklit. Selle artikli edasi lugemiseks logige sisse või liituge Alkeemiaga luues endale tasuta konto.