Ghee valmistamise protsess on veidi pikem, kui või selitamine. Ajurveeda tekstides on juba sajandeid tagasi kirjutatud, et kõikides inimtoiduks sobivatest rasvadest on Ghee inimesele parim. Seda kasutatakse nii toidu kui ravimina, et toita keha kudesid, puhastada toksiinidest, parandada silmade tervist, alandada kolesterooli, tugevdada immuunsüsteemi ja toetada elujõudu üldises plaanis.Lääne inimestel on rasvade osas viimase 30 aasta jooksul välja kujunenud keeruline suhe.
- Varia
- 16.08.2016, 07:20
Selitatud või ehk ghee on kõikidest toiduks tarvitatavatest rasvadest inimesele parim
Ghee või ghii on peamiselt India köögis kasutusel olev rasvaine. Eksootilise nime taga ei ole midagi keerulist – tegemist on selitatud võiga, millest on eemaldatud viimasedki piimavalgu jäägid, nii et alles jääb vaid puhas rasvaine, vahendab Telegram.ee.