Miks roheline tee?Roheline, oolongi ja must tee pärinevad kõik samast taimest – teepõõsast (ld.k Camellia Sinensis). Nendevaheline erinevus tuleneb töötlemisest: roheline tee on fermenteerimata, oolong on osaliselt fermenteeritud ja must tee täielikult fermenteeritud toode.Parima osa rohelisest teest moodustavad selles sisalduvad antioksüdandid ehk polüfenoolide hulka kuuluvad katehhiinid. Katehhiinid võivad ennetada vähktõbe tekitavaid rakukahjustusi ning neil on põletikuvastane toime.
- Varia
- 19.01.2017, 07:26
Roheline tee aitab kehakaalu langetada ning on hea antioksüdant
Vee järel on tee maailma populaarseim jook, kuid mida me teame rohelise tee mitmekesisusest? Seda uurivad pidevalt inimesed, keda huvitab, kas tegemist võiks olla kroonilisi haiguseid ennetava eliksiiriga.