Halloween ehk pühakutepäeva laupäev on Eesti rahvakalendris uus tähtpäev – levima hakkas selle tähistamine alles 1980ndate lõpus. Nüüdseks on tegemist laste ja noorte seas üsna populaarse peoga ja kindlasti võib laupäeva õhtul kohata tondimaskidega lapsi ringi jooksmas ning kõrvitsalaternaid majaesiseid kaunistamas ning on alust arvata, et mõned vahvad kulinaarsed näpunäited kuluvad ära.Oktoobri lõpp-novembri algus on trööstitult pime aeg, nii et iga lisavalgustus – sh kõrvitsalatern (jack o’lantern) – on oodatud. Esmalt aga tuleb tuua turult üks suur kõrvits, see puhtaks teha ja seejärel kõrvitsalaternaks muundada.
- Varia
- 31.10.2015, 10:01
RETSEPTID: Nõiasõrmed, ämblikupitsa, inimluud ja kummitused – Nami-Nami Halloweeni pidulaud on õudne, aga maitsev!
Populaarse kokandusportaali Nami-Nami perenaine Pille Petersoo soovitab Alkeemia lugejatele Halloweeni õhtuks mõningaid fantastiliselt õõvastavaid piduroogasid, mis näevad välja jubedad, aga mekivad head!