Teised suhkrud, nagu fruktoos (puuviljades ja suhkrus), laktoos (piimas) ja maltoos (teraviljades) on neutraalsed ained, millel on ka toiteväärtus.Toorsuhkur on jämedakoeline, pruun ja kleepuv, seda saadakse (suhkru)roomahla keetmisel ja see on tervislik toit, kuid sellist toorsuhkrut on läänes väga raske leida. Niinimetatud “pruun suhkur”, mida müüakse supermarketites, pole midagi rohkemat kui rafineeritud suhkur koos väikese koguse roosiirupiga, et anda ainele värvi ja lõhna. Seegi ei ole see “tervisetoit”.Suhkur surub maha immuunsüsteemi.
- Varia
- 31.03.2017, 10:38
Rafineeritud suhkur nõrgendab immuunsüsteemi
Suhkur on tänapäeva toiduainete turul üks ohtlikumaid aineid. Jutt on sahharoosist, valgest kristallsuhkrust, mis on saadud rafineerimise teel (suhkru)roost ja (suhkru)peedimahlast, eemaldades sealt vitamiinid, mineraalid, proteiinid, kiudained, vee ja teised sünergistilised elemendid. Valge suhkur on tööstuslikult toodetud kemikaal, mida looduses ei leidu ja seetõttu ei sobi selline aine inimesele tarbimiseks.