Praktiline maagia: tee pihlamarjadest maagiline kaitsev kaelakee!

Pihlakas on rahvapärimuses juba ammusest ajast tuntud kui maagiline ja kaitsev püha puu. Temast tehtud amulette kasutatakse kõige negatiivse eemale hoidmiseks ja enda kaitsmiseks. Ingrid Soosaar õpetab oma blogis Manaratas.ee, kuidas teha endale kaitsev kaelakee.

Pihlamarjadest kaelakee kaitseb igasuguse kandja vastu suunatud maagia, halbade vaimude eest (kui tehakse näiteks šamaanitööd). Samuti sobib see intuitiivsete ja psüühiliste võimete tõstmiseks ning tööks haldjamaailma jt paralleelmaailma olenditega ning nende energiatega.

Kuidas kaelakeed teha?

On vaja punast niiti-lõnga-nööri (mitte paksemat kui 1mm), õmblusnõela, kääre ja pihlakamarju. Keele võib ka lisada mingi talismani või mõne meeldiva ripatsi.

Marjad ei tohi olla liiga ülevalminud ega liiga pehmed. Soovitav on nad jätta peale korjamist veel 1-2 päevaks närtsima. Siis on neid pärast parem niidi-nööri otsa ajada.

Mõõtke ära keeks vajalik pikkus (ümber kaela) ja märkige see sõlmega. Siis võtke sellest pikkusest 3 korda pikem nöör. See pikkus läheb pärast lühemaks sõlmede arvelt.

Pange nöör nõela taha ja tehke lõppu sõlm, päris lõpust 5 cm kaugusele.

Torgake läbi esimene mari. Torgake läbi selle koha, kus varreke kinnitub marja külge. Ja siis väljub nõel teisest otsast, marja tipust. Sealt, kus on 5-nurkne märgike ehk viiskand.

Seda on päris raske teha, sest marjal on see kõige nõrgem koht ehk siis kipub lagunema. Tuleb olla väga ettevaatlik ja torgata aeglaselt.

Lükake ettevaatlikult mari nööri lõppu. Nii, et ei läheks seal olevast sõlmest üle. Kui tuleb marjasodi välja, puhastage see ära.

Kui mari on ilusti paigas, teha sinna kinnituseks sõlm (siduda), et jääks tihedalt ritta. Lisada järjest uusi marju ja sõlmesid. Nii, et iga marjade vahele jääb sõlm.

Kui olete jõudnud poole pikkuse peale, võib lisada nööri külge mingi talismani. Seejärel lisage marju samamoodi kuni lõpuni.

Lõpus kinnitage mõlemad otsad korralikult kokku.

PS! Nöör võib muutuda mustaks pihlakamarja mahla tõttu. Seda ei tasu karta, see on täiesti tavaline.

NB! Kui kee on valmis, tuleb see kindlasti kuivatada. Kuivatada soojas ja kuivas kohas, kuni marjad muutuvad kortsuliseks. Nii säilitavad marjad oma värvi, ehk küll tumenevad natuke aja jooksul. Kui keed hoida niiskuse eest, siis võib ta aastaid ilusti säilida.

Tõlkinud ja toimetanud Ingrid Soosaar

Allikas: Maagiline pihlakas: suure väega väärtuslik ravimtaim ja iidne nõiapuu

Arooniad – maailma kõige tervislikumad marjad

Seotud