Teadlased avastavad täiesti tavalistes toiduainetes üha rohkem uusi bioaktiivseid aineid - tihti tervendajate poolt niinimetatud naturaalseid ravimeid, mis aitavad organismil võidelda reuma, kõrge vererõhu ja vähi vastu, ennetada infarkti jne. Eriti tugev ja laialdane on selliste looduslike ainete toime, kui need satuvad organismi koos naturaalse toiduga, mis on veel ka mitmete vitamiinide, makro- ja mikroelementide ja antioksüdantide rikas. Inimesed otsivad viimasel ajal abi eksootilistest puuviljadest ja ravimtaimedest ning väga harva pööravad tähelepanu nendele toiduainetele, millega puutuvad kokku iga päev. Nii imelik kui see ka ei tundu, on väga rikas naturaalsete ravimite poolest tavaline kurk, vahendab Wirumill.ee.
Tervislikud on ökoloogiliselt puhtad, mahedad ja hästi värsked (ühe- või kahepäevased) või vähesoolatud hapendatud (fermenditud) kurgid – viimaseid on võimalik tervise parandamise eesmärgil kasutada aastaringselt. Allpool on esitatud nimetatud kurkide antioksüdandisisaldus, põletikuvastased, vähivastased ja teised tervendavad omadused ning säilitamise ja kasutamise viisid.
Farmakoloogilised, tervendavad ja ravivad omadused
✵ Kurk reguleerib söögiisu (vähendab või suurendab), soodustab valkude ja rasvade head omastamist ning tekitab täiskõhutunde.