Näidismenüü ja päevaplaan vähi ärahoidmiseks

Vähki peetakse suures osas just ka vale toitumise poolt tekitatud haiguseks. Toitainetevaene toit ei anna rakkudele ja kudedele vajalikke toitaineid, ei lase immuunsüsteemil vastu panna, soodustab rasvumist ning annab suurema panuse vähi tekkesse kui suitsetamine.

Näidismenüü vähi ärahoidmiseks

Kasulikud on igapäevased rohelised joogid (rohelin tee või roheline jook odrarohust, nisuvõrsetest või vetikatest, mida tasub juua 20 minutit enne või 2 tundi pärast sööki.

Samuti on vajalikud probiootikumid (Lactobacillus acidophilus, bifidobacterium bifidum või propionibacterium freudenrichi, 5-10 biljonit eluvõimelist rakku päevas) ja kalaõlilisandid: 120-360 mg EPA ja 80-240 mg DHA-d päevas.

Hommikut on soovitav alustada kehaliste harjutuste ja veeprotseduuridega.

Seejärel hommikusöök:
– multivitamiin, pool päevasest doosist, probiootikumid
– täisteraputru või leiba, pähklid ja seemned, sojapiim või mitterasvane jogurt
– tass taimeteed

Keskhommikune suupiste kl 11.00:
– roheline jook
– üks tass toorest, lõigutud juurvilja

Lõuna kl 12.30-13.30:
– flavonoidirikas toidulisand
– salat
– supp ubadest või aedviljast, mittekoorene

Õhtuoode kl 15.00:
– puuviljad

Kella kuue ajal vaikne aeg iseendale, palvetamine, sügav hingamine või meditatsioon.

Õhtusöök kl 18.30-19.00:
– pool päevast annust multivitamiine
– kalaõlilisandid
– salat
– 3 korda nädalas juurvili, 2-3 korda nädalas kala, üks kord nädalas kana või liha
– magustoit – värsked marjad või puuviljad, mango, ananass, apelsinilõigud

Öötee
– üks või kaks tassi mittekofeiini sisaldavad taimeteed.

Allikas: Refereeritud Annely Sootsi tervisekooli toitumisõpetuse loengust

Seotud