Maitsev suvine suupiste: arbuusi tervislikud omadused

Arbuus on palju enamat kui lihtsalt värskendav ja kerge suupiste. Aina enam kliinilisi katseid toitumisteaduste vallas tõendavad, et tegemist on tõelise ravitoiduga, vahendab Telegram.ee.

Arbuus sisaldab palju vett ja puuviljasuhkruid, lisaks on selles A-, C-, E- ja D-vitamiini, erinevaid B-grupi vitamiine, rauda, kaltsiumi, magneesiumi, mangaani, kaaliumi, fosforit, tsinki, fluoriidi ja seleeni.

Üks viimaseid uuringuid, mis alles sel kuul avaldati teadusajakirjas Journal of Agricultural and Food Chemistry, leiti et arbuusimahl võiks olla suurepärane funktsionaalne jook sportlastele, kuna see sisaldab vajalikku aminohapet, mis vähendab treeningujärgset lihasvalu. Sportlastel, kellele anti pärast treeningut pool liitrit arbuusimahla, oli 24 tundi peale treeningut madalam puhkeoleku pulsisagedus ja vähem lihaste valulikkust.

Seotud