
Maasikate ja mustikate söömine vähendab südamerabanduse ohtu
- Varia
- 19.02.2013, 07:00
Harvardi teadlased jälgisid ligi 20 aasta vältel umbes 100 000 naise toitumusharjumusi ja avastasid sealjuures, et neil inimestel, kes sõid igal nädalal mitu korda mustikaid ja maasikaid, vähenes südamerabanduse oht 32 protsendi võrra.Mustikad ja maasikad sisaldavad suures koguses looduslikke ühendeid nimega flavonoidid, mida leidub ka viinamarjades ja veinis, baklažaanides ning teistes puu- ja juurviljades.Flavonoidid aitavad laiendada veresooni ja alandada veresoonte põletikku, vähendades seeläbi südamerabanduse esinemissagedust.Teadlaste sõnul võeti mustikad ja maasikad selle uurimuse osaks seetõttu, et need on Ameerika Ühendriikides kõige enam söödumad marjad. Seega on võimalik, et ka teistel toiduainetel on sama mõju.Tõlkinud: Joonas OravAllikas: http://wtvr.com/2013/01/14/strawberries-blueberries-cut-heart-attack-risks
Ilma kontota saate ühes kuus lugeda kuni 5 tasuta artiklit. Selle artikli edasi lugemiseks logige sisse või liituge Alkeemiaga luues endale tasuta konto.
Oled juba liitunud meie klubiga?
Logi sisse, et lugeda seda artiklit.
Hakka Alkeemia klubi liikmeks luues endale TASUTA konto!
Tasuta kontoga saad:
- Piiramatu ligipääsu tuhandetele artiklitele
- Info ürituste kohta sündmuste kalendris
- Võimekuse märkida artikleid loetuks jpm.
Hakates Alkeemia klubi liikmeks nõustud meie kasutajatingimuste, privaatsuspoliitikaga ja Alkeemia uudiskirjadega.