See, kas inimene sööb pigem traditsiooniliselt kartuleid, jahukastet ja praeliha või püüab süüa tervislikumalt ja mitmekesiselt, sõltub iseloomust. Eestis tehtud suur uuring leidis selged seosed iseloomuomaduste ja toidueelistuste vahel.Tartu Ülikooli psühholoogiaosakonna teadur Rene Mõttus koos kolleegidega uuris ligi 1700-t 18-89-aastast Eesti elanikku, kes hakanud Eesti Geenivaramu doonoriks.Kes mida sööb?Esmalt täitsid uuringuosalised küsimustiku selle kohta, mida ja kui palju nad ühel tavalisel nädalal söövad. Analüüsis vaadeldi 13 eraldi toiduainet ning rühmitati selle põhjal toitumiseelistused kas terviseteadlikeks või traditsioone järgivateks.
- Varia
- 20.01.2012, 08:15
Iseloom määrab toidueelistuse
Tavaliselt öeldakse, et oled see, mida sa sööd. Selgub, et see lause kehtib tegelikult ka vastupidiselt: nagu oled, nii ka sööd.