Hollandi mehe eksperiment: kuu aega ilma toidule lisatud suhkruta

Hiljuti avaldas Toiduliidu tegevjuht Sirje Potisepp arvamust, et jogurtites leiduva suhkru koguse väljatoomine on "asjatundmatu ja tarbijaid eksitav". Loomulikult on Potisepal õigus, kui ta selgitab, et inimese organismi ainevahetus on suhkrukeskne ja veresuhkur ning glükoos on meie eluspüsimiseks hädavajalik. Aga kas puu- ja köögiviljades leiduvat looduslikku suhkrut ikkagi tasub toiduainetele lisatud rafineeritud suhkruga ühte patta panna, küsib Telegram.ee.

Potisepp kirjutab portaalis bioneer.ee: “Pole juhuslik, et me suudame magusa söömise järel paremini tööle keskenduda, et meie magusaisu kasvab pärast füüsilist treeningut. Alati kui meie keha tarbib energiat, tuleb selleks organismile ka kütust anda – suhkur on siinkohal täiesti normaalne ja vajalik toiduaine.” Kui vajalik aga toidule lisatud suhkur meile ikkagi on? Võib-olla piisab puu- ja köögiviljades loomulikult esinevast suhkrust?

Hakka Alkeemia klubi liikmeks luues endale konto!

Isikliku kontoga on sinu privileegid:

  • - Ligipääs artiklitele ja podcastidele
  • - Info ürituste kohta sündmuste kalendris
  • - Võimalus jagada infot oma sündmuste kohta
  • - Võimekus märkida artikleid loetuks jpm.

Mine registreerima

Hakates Alkeemia klubi liikmeks nõustud meie kasutajatingimuste, privaatsuspoliitikaga ja Alkeemia uudiskirjadega.

Seotud