Hiljuti avaldas Toiduliidu tegevjuht Sirje Potisepp arvamust, et jogurtites leiduva suhkru koguse väljatoomine on "asjatundmatu ja tarbijaid eksitav". Loomulikult on Potisepal õigus, kui ta selgitab, et inimese organismi ainevahetus on suhkrukeskne ja veresuhkur ning glükoos on meie eluspüsimiseks hädavajalik. Aga kas puu- ja köögiviljades leiduvat looduslikku suhkrut ikkagi tasub toiduainetele lisatud rafineeritud suhkruga ühte patta panna, küsib Telegram.ee.
Potisepp kirjutab portaalis bioneer.ee: “Pole juhuslik, et me suudame magusa söömise järel paremini tööle keskenduda, et meie magusaisu kasvab pärast füüsilist treeningut. Alati kui meie keha tarbib energiat, tuleb selleks organismile ka kütust anda – suhkur on siinkohal täiesti normaalne ja vajalik toiduaine.” Kui vajalik aga toidule lisatud suhkur meile ikkagi on? Võib-olla piisab puu- ja köögiviljades loomulikult esinevast suhkrust?