Ava külgmenüü

Hea teada! Ära neid puu- ja köögivilju külmkappi pane!

Tänapäeva inimesed armastavad kõike külmkappi panna, uskudes, et see aitab paremini toitu säilitada. Paljud aga ei tea, et külmkapp võib nii mõnegi meie lemmik puu- või juurvilja kiiremini söögikõlbmatuks muuta.

Organic Authority veebileht kinnitab, et nende 10 köögivilja välimus, maitse ja kvaliteet säilivad paremini, kui hoiad neid külmkapist eemal. Parim asukoht neile on pisut hämaram ja kuiv sahver, aga võid hoida neid ka lihtsalt köögilaual otsese päikese ja suurte temperatuurikõikumiste piirkonnast (nt pliit või ahi) eemal.Hoia neid toidulaua lemmikuid külmkapist eemal:1. Banaan – kui hoiad banaane külmikus, muutuvad need kiiremini plekiliseks ning mõne aja möödudes ka lödiks, ka maitse muutub ebameeldivaks. Hoia banaane kuivas kohas, näiteks puuviljakorvis või köögilaual.2. Tomat – tomat kaotab külmkapis oma magusa maitse, hoia küpseid tomateid päikese käest eemal, mõnes kuivas ning varjulises kohas. Poolküpseid tomateid tasub muidugi otsese päikese käes hoida – näiteks rõdul.3. Avokaado – kui oled ostnud avokaado, mis pole päris küps, aseta see köögilauale nii-öelda järelküpsema.

Ilma kontota saate ühes kuus lugeda kuni 5 tasuta artiklit. Selle artikli edasi lugemiseks logige sisse või liituge Alkeemiaga luues endale tasuta konto.